Fernando de Noronha

fernando de noronha reis in brazilie

Fernando de Noronha Island is een paradijs voor duikers, surfers en natuurliefhebbers met prachtige stranden, kristalhelder water en uitbundige maritieme dieren in het wild. Met kristalhelder water en een uitbundigheid van koralen, dolfijnen, kreeften en kleurrijke tropische vissen, evenals prachtig bewaard gebleven stranden en vrijwel geen vervuiling, Fernando de Noronha is een paradijs voor duikers, surfers en natuurliefhebbers. Dit mooie en rustige eiland maakt deel uit van een vulkanische archipel van 21 eilanden, die 345 km liggen van de noordoostelijke kust van Brazilië. Al jaren een militaire buitenpost off-limits voor bezoekers, dit ongerepte eiland werd uitgeroepen tot Marine National Park in 1988 en wordt nu beschermd door IBAMA (het Braziliaanse Instituut voor het milieu).

Om de ongerepte natuur te behouden, zijn slechts 420 toeristen toegestaan ​​op het eiland op een bepaald moment, het waarborgen van lege stranden en rust voor de bezoeker te allen tijde, evenals de mogelijkheid om te communiceren met de natuur. De eilanden werden ontdekt in 1503 door de Portugese ontdekkingsreiziger Amerigo Vespucci en waren voor een keer een piraat hol. In 1738 bouwden de Portugezen het Forte dos Remédios, later gebruikt als gevangenis in deze eeuw, en een kerk om hun claim op de eilanden te versterken.

Een paar verspreide overblijfselen van de vroege vestingwerken bestaan ​​nog steeds. Afgezien van de duizenden trekvogels die uit het zuiden te stoppen op het eiland op hun weg, de wateren rond het eiland zijn gevuld met honderden speelse dolfijnen, schildpadden, multi-gekleurde vissen, koralen, sponzen en andere zeeplanten. Het is geen wonder dus dat Fernando de Noronha is de beste plek om te duiken en snorkelen in Brazilië.

Evenals uitstekende onderwater activiteiten, Fernando de Noronha is ook het mekka voor Braziliaanse surfers die naar de 2 meter hoge golven (soms tot zo hoog als 5 meter) rijden op de stranden van Brazilië tegenover de Atlantische kust. De beste surf stranden zijn Cacimba doen Padre, Bode, Boldro, Conceiçao en Meio. Paardrijden, mountainbiken en wandelen naar een aantal van de meer afgelegen stranden zijn ook populair.

Er zijn interessante natuurlijke rots sculpturen op het Baía dos Porcos strand, een waterval bij Praia do Sancho tijdens het regenseizoen en een hemelse natuurlijk zwembad tussen de rotsen in Praia do Atalaia. De Morro do Pico is het hoogste punt van het eiland op 321 meter (1053 voet) en biedt een prachtig uitzicht op de archipel, vooral bij zonsondergang. Het eiland heeft warme en aangename temperaturen van rond de 26 ° C (79 ° C) het hele jaar door, met een verfrissend regenseizoen van februari tot juli.

De beste tijd om te duiken is van april tot november, wanneer de wateren zijn glashelder en het surfen seizoen loopt van december tot maart.