Iguazu Falls

iguazu watervallen brazilie vakantie

De indrukwekkende Foz do Iguacu watervallen tussen Brazilië en Argentinië zijn een van de natuurlijke wonderen van de wereld met een prachtig uitzicht en veel activiteit opties. De Iguazú vormen een spectaculair landschap van ongeveer 275 enorme watervallen, gelegen op de grens tussen Argentinië en Brazilië, waar de rivier Iguassu (in het Spaans: Iguazu, in het Portugees: Iguaçu) tuimelt over de basalt rand van de Paraná Plateau. Langs de 2.7 kilometer lange kant, talrijke eilanden verdelen de brede gordijn van de watervallen in honderden individuele sprongen en staar, die tussen de 60 en 80 meter hoog zijn.

Ongeveer de helft van het water van de rivier valt in een smalle U-vormige kloof die de Devil’s Throat wordt genoemd, en is 82 meter hoog, 150 meter breed en 700 meter lang. Water giet in Iguazu Duivelskeel van drie kanten, en afhankelijk van het waterpeil in de rivier, mist stijgt tussen de 30 meter en 150 meter van het, zodat op bepaalde uren van zonnige dagen regenbogen kan worden gezien vanuit verschillende punten langs de watervallen. Hun vorm zorgt voor een spectaculair uitzicht en speciale loopbruggen nemen reizigers naar standpunten waar ze kunnen kijken naar de Duivelskeel van boven, of zijn omgeven 260 graden door watervallen.

De grens tussen Argentinië en Brazilië loopt dwars door de Iguazú, zodat Argentinië bezit ongeveer 75% van de werkelijke watervallen en Brazilië 25%. Beide landen gevestigde Nationale Parken op hun kant van de watervallen aan het natuurlijke ecosysteem van de rivier en watervallen te beschermen. Beide zijden van de Iguazú bezocht kunnen worden in afzonderlijke excursies, en bieden verschillende meningen en ervaringen. In Argentinië, het Rainforest Ecologische trein neemt de bezoekers mee op een tocht door het bos naar twee verschillende wandelingen. Beide parken bieden speedboot tours op de rivier tot net onder een aantal van de kleinere watervallen. In Brazilië, raften door de stroomversnellingen, abseilen en boom-klimmen met uitzicht op de watervallen zijn een populaire activiteiten onder de reizigers naar Iguassu, die ook kan ontdekken de rijke natuur vol met orchideeën, vlinders, kleurrijke vogels, apen, ‘Quatis’ en andere dieren.

De Iguassu Falls National Parks zijn toegankelijk vanuit de stad van Brazilië van Foz do Iguaçu en de Argentijnse stad Puerto Iguazu, die een goede toeristische infrastructuur met hotels van alle categorieën, goede restaurants en uitgaansgelegenheden bieden. Dagtochten naar Paraguay Ciudad del Este, een technisch bezoek aan de waterkrachtcentrale Itaipu en een bezoek aan het vogelpark van honderden exotische soorten vogels inheems aan het ecosysteem van de regio te zien zijn andere attracties op een bezoek aan de Iguazú.

Op de website Rondreis Argentinië vind je veel informatie ter voorbereiding op een rondreis door Argentinië. Dit land was zich kenmerkt zich door zijn ruige landschappen, nationale parken en wildlife komt dan vast up je bucketlist !