Autoverhuur

Een stuk van advies als u denkt over het rijden in Brazilië: niet doen. Volgens recente statistieken, Brazilië heeft de twijfelachtige eer van het hebben van het op twee na hoogste aantal verkeersdoden per 100.000 mensen van alle landen in de wereld, alleen overtroffen door de Dominicaanse Republiek en El Salvador. Aan de andere kant van het spectrum, het Verenigd Koninkrijk (gerangschikt op de 196e positie) heeft 5,6 verkeersdoden per 100.000 mensen per jaar en Singapore heeft 5.2.

Terwijl de Brazilianen zijn de hele wereld bekend als een van de vriendelijkste, liefste, meest zachtaardige mensen op het gezicht van de planeet, is dit niet noodzakelijkerwijs het geval wanneer je ze tegenkomt achter het stuur van een auto, motor, vrachtwagen of enige andere vorm van motorvoertuig. Stel je voor snelwegen vol krankzinnige taxichauffeurs en je zult beginnen om de foto te krijgen. Volgens een Braziliaanse wag, concepten zoals stopborden, lanen, snelheidsbeperkingen, dubbele gele lijnen, inhaalverboden of ander verkeersbord die zich kunnen voordoen zijn slechts “suggesties” om de gemiddelde Braziliaanse automobilist. Maar dit is op de snelweg waar dingen zijn relatief rustig en ordelijk. Het is nog erger in de straten van de meeste grote steden, vooral Salvador, Rio de Janeiro en São Paulo. Er, stel straten vol chauffeurs racen in een Grand Prix. Individuele rijstroken zijn allemaal maar zinloos. Automobilisten zullen links van de rechter rijstrook en rechts van de linker rijstrook. Ze regelmatig lopen rode lichten, weven in en uit het verkeer zonder rijm of reden, zelden gebruik van knipperlichten, rijden te snel en waanzinnig, en zal alles behalve moord u ervoor zorgen dat zij de eerste in de rij bij een stoplicht-wanneer ze eigenlijk stoppen voor één.Als u besluit om een ​​auto te huren en rijden in Brazilië, good luck! Er zijn tal van autoverhuurbedrijven met stands op de luchthaven of uw reisagent kan een reservering voor u regelen. U zult uw rijbewijs nodig hebt, maar u kunt ook een internationaal rijbewijs / licentie verkrijgbaar bij uw lokale AAA kantoor in de Verenigde Staten nodig hebben.

De overgrote meerderheid van huurauto’s in Brazilië meestal zijn uitgerust met een vijf versnellingen, handgeschakeld. Sommige verhuurbedrijven kunnen sommige auto’s met een automatische transmissie, maar niet op rekenen.

Als je een auto huurt, moet u aan te melden voor de volledige, ’terug te keren alleen het roken key’ soort verzekering. Omdat het in gebreke is gebleven bij een ongeval en niet over voldoende verzekering (of helemaal geen) back-u-up is een situatie die je niet wilt krijgen in.

Houd in gedachten dat de benzine is duur in Brazilië. Met ingang van 2010, een liter benzine kost ongeveer R $ 2.60+ per liter (afhankelijk van de stad en / of gebied) of het equivalent van ongeveer USD $ 4.50+ per gallon. Veel Braziliaanse geproduceerde auto’s zijn ontworpen om te draaien op alcohol [ethanol] (in eigen land gemaakt van suikerriet) of “flex” motoren, dat kan werken op zowel benzine of alcohol [ethanol]. Alcohol [ethanol] kost minder dan benzine (soms en in sommige gebieden is het de helft) en levert meer pk’s, maar ook minder kilometers per liter. De meeste alle Braziliaanse Postos (benzinestations) bieden zowel benzine en alcohol [ethanol] in aanvulling op diesel.

Tal van wegen in vele delen van het land zijn tolwegen. Op deze, bereid zijn om elke 30 minuten te stoppen of zo om de variabele pedágio (tol)-anywhere snelweg van R $ 8 betalen voor dat deel van de R $ 15 +.

De meeste snelwegen hebben talrijke Postos (benzinestations) op verschillende tijdstippen en de meeste hebben een restaurant verbonden. De Graal en Frago Assado ketens van restaurants behoren tot de beste en schoonste in heel Brazilië. Postos (benzinestations) zijn goede plekken om gas op, neem een ​​pauze en een snack.

Als je rijdt door de straten, wegen, snelwegen en zijwegen van Brazilië, ook bereid zijn om te worden gestopt door de Federal Highway Police of Militaire Politie in een geïmproviseerde blitz-wezen een wegversperring waar ieder passerend voertuig wordt gestopt voor een controle van de identiteit van de bestuurder en de auto kentekenbewijs.

Ook op de uitkijk voor verkeersdrempels op veel wegen en snelwegen die door middel van of in de buurt van een elke stad of gemeente, alsmede op vele straten in de stad passeren. Ze heten verschillende dingen in verschillende delen van Brazilië-redutor de velocidade (snelheidsreductiemiddel) of quebra-molas (break veren) -maar ze zijn er allemaal om het verkeer te vertragen. Sommige van deze hobbels zijn relatief klein, maar anderen zijn vrij groot en zal zeer zeker je wakker en eventueel uw auto beschadigen als je ze raakt op volle snelheid.