Bussen

Bus reizen tussen steden is zuiniger dan vliegen, maar ook meer tijd in beslag. Als een zeer algemene vuistregel (bij het reizen van de ene stad naar de andere op een snelbus), kunt u verwachten om ongeveer één uur te besteden voor elke 70 km (43 mijl) gereisd. Dus, zal een 700 km (434 mijl) bus reis rond nemen 8½ tot 9 of 10 uur op een geschatte kosten van R $ 140 tot R $ 150 +. Intercity snelbussen zijn comfortabel, relatief probleemloos en kunt u vaak kiezen tussen concurrerende bedrijven die diensten op dezelfde route. De meeste intercity snelbussen bieden leunen, slaapstoelen met drie of vier zetels over, aan boord van toiletten, airconditioning en zowel een kussen en een deken. Veel intercity uitdrukkelijke routes worden gepland ’s nachts en alleen stoppen regelmatig om drivers te veranderen of voor een 20 tot 30 minuten snack stop bij een posto (tankstation / restaurant) elke 4 tot 5 uur.

Barreiros (dragers) op de meeste Rodoviárias (busstations) rekenen een stevige, vaste prijs die overal van R $ 2,00 tot $ 4,00 R + per zak en zeer weinig Rodoviárias (busstations) varieert hebben bagagewagens beschikbaar.

Als u reist met een groep, veel steden hebben van beschikbare diensten. Vans zijn meestal voorzien van airconditioning, gebruik maken van ervaren chauffeurs en kan overal mee van 6 tot 10 personen met bagage. Het huren van een busje en bestuurder kan een uitstekende manier om te reizen met een groep.