Luchtvaartmaatschappijen

Wees ervan bewust dat zowel in Rio de Janeiro en São Paulo, kan een binnenlandse vlucht vertrekt vanaf een andere luchthaven dan waar uw internationale vlucht aangekomen. In Rio de Janeiro, internationale vluchten aankomen op Antonio Carlos Jobim International Airport, terwijl veel binnenlandse vluchten afkomstig van de luchthaven Santos Dumont of Galeão Airport. Ook in São Paulo, internationale vluchten arriveren op de internationale luchthaven Guarulhos terwijl veel binnenlandse vluchten afkomstig van de luchthaven Congonhas. Reizen tussen luchthavens kan soms een aanzienlijke hoeveelheid tijd op de overvolle straten. Plan uw route dienovereenkomstig. Zowel in Rio de Janeiro en São Paulo zijn er regelmatig geplande bussen tussen de luchthavens. Controleer op de luchthaven voor geplande tijden en tarieven.

 

Als u een groot aantal steden te bezoeken of steden die een aanzienlijke afstand van elkaar, kunt u overwegen de aankoop van een Brazil Air Pass voor vertrek uit Noord-Amerika of elders. De Brazil Air Pass kunnen alleen worden aangeschaft buiten Brazilië en maakt het mogelijk een variabel aantal stops binnen een periode van 21 dagen. Het kan vaak een meer praktische en economische manier om te reizen binnen Brazilië zijn. Neem contact op met een reisbureau of bezoek de TAM website voor meer informatie over de Brazil Air Pass.

 

Als u slechts een beperkt aantal stops en / of hoeft alleen een individueel ticket te kopen, kunt u overwegen de aankoop van de tickets in Brazilië, omdat het soms kan bewijzen een beetje minder duur dan het kopen van hen in Noord-Amerika of elders te zijn. Er echter rekening mee dat je kan hebben om contant te betalen voor een ticket zo veel Braziliaanse reisagenten een credit card niet zal accepteren. Vergelijk reisagent offertes tegen die online. De belangrijkste Braziliaanse luchtvaartmaatschappijen die vliegen Brazilië zijn GOL, TAM, WebJet en BR. Ze hebben allemaal vliegen de meest moderne apparatuur en zijn goed in het onderhouden van gepubliceerde schema’s, echter, vluchten van en naar alle Braziliaanse steden niet alle van hen hebben.

 

Airport Bageiros (Skycaps) hebben het vaakst een stevige, vaste prijs die overal varieert van R $ 2,00 tot R $ 5,00 per zak. Echter, de meeste luchthavens hebben gratis bagagewagens beschikbaar.

 

Veel van de grote Braziliaanse steden hebben Air Charter diensten, alsmede helikopter diensten.

Wil je meer over vertrektijden weten. Handig om de tijden van vertrek vanaf Schiphol Airport te zien is de website www.vertrektijdenschiphol99.nl