Taxi’s, bussen en metro’s

Lokale taxi’s zijn beschikbaar in de meeste Braziliaanse steden van elke grootte en de meeste zijn allemaal gemeten. Zorg ervoor dat je altijd gebruik maken van een legitieme taxi. Dit is vrij gemakkelijk als u uw hotel of restaurant hagel of bel een taxi voor u (ze weten), alleen gebruik maken van taxi’s die worden gevoerd op een Ponto de taxi (taxistandplaats) of bel een radio-taxi service.

Taxi’s van de internationale luchthavens van Rio de Janeiro en São Paulo naar diverse locaties in de stad zijn meestal gecontracteerd op basis van een flat, een manier kosten, hoewel, aan uw vertrek gemakkelijker te maken, kunt u om de ronde reis kopen bij aankomst . Er zal een kiosk of een stand op de luchthaven voor deze taxi’s en contant of per credit card betaling wordt doorgaans alleen geaccepteerd worden. In Rio, geen contract met een onafhankelijke taxi (die erg vriendelijk zijn en tonen u een gedrukte prijs vel) omdat hun tarief van de luchthaven naar, laten we zeggen, de Copacabana gebied kan in feite blijken te zijn ten minste tweemaal de echt zijn tarief.

 

Met uitzondering van Rio de Janeiro, waar een fooi van 10% is de norm, het storten taxichauffeurs is niet gebruikelijk, behalve voor het afronden van de gemeten rit naar de dichtstbijzijnde echte en hen te laten de verandering te houden. Als een taxichauffeur bakken zware koffers of pakketten voor u, is het aangewezen om ze te laten een paar reais para um cafezinho (voor een klein kopje koffie) of, voor een beetje groter tip, para uma cervejinha (voor een klein bier).

 

Tal van Braziliaanse steden hebben ook moto taxi’s die vrij veel wat de naam impliceert, zijn: zet een voorwaarde helm op je hoofd en hop op achter het stuurprogramma voor uw taxirit. Moto taxi’s zijn goedkoop op ongeveer R $ 5,00 voor een korte trip. Als u een goedkope avontuur wilt, dit is voor jou.

 

De meeste Braziliaanse steden van enige omvang hebben lokale bussen met tussendeuren routes die de hele stad te dekken. Bus tarieven zijn normaal redelijk geprijsd op ongeveer R $ 2.00+ om R $ 3.00+ en transfers zijn beschikbaar.

 

Zowel de São Paulo en Rio de Janeiro hebben uitgebreide metro (metro) systemen. In tegenstelling tot wat je kan worden gebruikt om in Noord-Amerika, de metro’s in São Paulo en Rio de Janeiro zijn graffiti gratis, schoon, snel en efficiënt, en bieden vaak de beste manier om deze twee vaak verstopte steden te krijgen.