Rio de Janeiro

rio de janeiro copacabana strand suikerberg brazilie

Rio de Janeiro is de naam voor zowel de staat en de stad. Binnen de staat Rio de Janeiro DiscoverBrazil Rio de Janeiro de Stad, Buzios, Paraty en Itaipava heeft geselecteerd als sub-bestemmingen die we verkopen.

Rio de Janeiro, werd ontdekt in januari (Janeiro) 1, 1502 door Portugese zeevaarders, die de ingang van Guanabara Bay aanzag voor de monding van een rivier (Rio). Zestig jaar later, omdat Franse handelaren op zoek naar Pau-brasil (Brazilwood) werden routinematig ‘een bezoek aan’ het gebied van de Portugese kroon vestigde de stad Sao Sebastiao do Rio de Janeiro.

Na 2 jaar bloedig conflict de Fransen werden verdreven en kolonisten begon de omringende vruchtbare land te cultiveren. In het begin van de 18e eeuw belang en de bevolking van de stad steeg enorm als het de belangrijkste scheepvaart-poort voor goud en diamanten die uit Minas Gerais kwam werd. In 1763 de koloniale hoofdstad van Brazilië werd overgeheveld van Salvador, Rio de Janeiro naar Rio. In 1808, als de legers van Napoleon begon de invasie van Portugal, werd de beslissing genomen om de vorst en zijn hof naar Rio de Janeiro, waar hij tot 1821 zou blijven dragen.

Gedurende deze tijd werd Brasil verhoogd in de status van een kolonie naar Verenigd Koninkrijk met Portugal. Met de komst van de Onafhankelijkheid Rio werd de hoofdstad van het nieuwe rijk. De stad bloeide economisch, en door 1891 had het een bevolking van meer dan 500.000 inwoners als het een van de grootste steden in de wereld. Als de stad in de bergen bekendheid groeide werden verwijderd, bay water teruggewonnen, en wolkenkrabbers gebouwd.

Met de inhuldiging van Brasilia in 1960, Rio de Janeiro niet langer de hoofdstad van Brazilië zijn. Zelfs vandaag de dag schering en inslag discussie over de vraag of Rio werd verbeterd of gekwetst door de overdracht van de overheid. In ieder geval, deze tweede grootste stad van Brazilië is nog steeds een belangrijk cultureel kapitaal en, tot op zekere hoogte, de ‘emotionele’ hoofdstad ook. Rio de Janeiro heeft een majestueuze schoonheid, met een bebouwd gebied gelegen tussen een prachtige baai en schitterende stranden aan de ene kant en een abrupt stijgende gebergte, bedekt door een weelderig tropisch bos, aan de andere kant. Dit unieke landschap maakt Rio één van de mooiste steden ter wereld, rechtvaardigen zijn titel van ‘Marvelous City’ (Cidade Maravilhosa).

culturele leven van Rio is intens en gevarieerd. Misschien is op geen enkel moment is feestelijk reputatie van de stad beter weergegeven dan tijdens het jaarlijkse carnaval die de stad gedurende 3 vaste dagen met muziek, zang, partijen, ballen verlevendigt en desfiles (straat parades van briljant-gekostumeerde dansers die de samba.) Economisch te is een service-industrie center, een belangrijk financieel centrum, en de producent van voedingsmiddelen, bouwmaterialen, elektrische apparatuur, chemische, farmaceutische producten, dranken, en textiel. Maar het is in het streven van de vrije tijd dat Rio is uitstekend. Met zijn wereldberoemde stranden gratis voor alle (zoals Copacabana en Ipanema), zijn prachtige baai, een van de mooiste in de wereld, en het heerlijke klimaat, een mix van de zomer en de lente, Rio de Janeiro is een stad die in leeft en de zon.