Sociale gewoonten

In het algemeen, omdat de Braziliaanse cultuur is Europese gebaseerd, meest voorkomende Europese sociale gewoonten worden waargenomen in Brazilië. In zowel de zakelijke en sociale situaties, handen schudden bij vergadering of het opnemen van verlof is gebruikelijk. Maar Brazilianen zijn ook zeer warm en zorgzame mensen. Braziliaanse vrouwen kunnen één (of beide) wangen andere vrouwen kussen op hen ontmoeten en vaak kussen man op soortgelijke wijze.

 

In bepaalde sociale situaties, kan een man of een vrouw de hand te schudden na een ontmoeting met een Braziliaanse vrouw en ontvang een kus van hen op één (of beide) wangen bij het nemen van afscheid. Maar niets veronderstellen. Laat uw Braziliaanse gastvrouw lead ze weg. Men zal vaak zowel schudden elkaar de hand en dep de schouder van een andere man bij de vergadering of het opnemen van verlof. Dit is slechts een eenvoudige indicatie van de zorg. Nogmaals, laat uw Braziliaanse gastheer het voortouw nemen.

 

Voor mannen, jassen en banden komen vaak voor in São Paulo en Brasília evenals een aantal formele zakelijke situaties in steden elders in het land. Maar vanwege het tropische klimaat, veel Braziliaanse zakenlieden meestal alleen te dragen een shirt (met kraag) en broek. In feite zijn er een aantal steden in Brazilië, waar mensen kunnen niet eens een pak, jasje of stropdas bezitten. In het algemeen, wat zou worden beschouwd als informeel zakelijk kleding elders in de wereld, is zowel aanvaardbaar en gemeenschappelijke voor zowel zakelijke als sociale situaties, vooral tijdens warm weer. Voor vrouwen, broek of rok met een blouse of jurken zijn gemeenschappelijk en aanvaardbaar, hoewel, een jurk of rok kan blijken te zijn veel koeler zijn. Braziliaanse vrouwen hebben de neiging om iets meer provocerend dan hun Europese en Amerikaanse tegenhangers kleden, zelfs op kantoor.

 

Als u van plan bent of verwacht te worden uitgenodigd voor de lunch, diner of gewoon een bezoek aan een prive-woning, bloemen, chocolade of andere zoete lekkernij zijn aanvaardbaar gaven van waardering. Een klein souvenir (kopje koffie, T-shirt, sleutelhanger, enz.) Van uw huis stad, provincie of land meestal goed worden ontvangen en gewaardeerd.

 

In zowel sociale als zakelijke situaties gedurende de dag, zal Brazilianen bieden vaak um cafezinho (een beetje koffie). Een demitasse van deze zeer gesuikerde espresso zal zeker je wakker als het weer een beetje slaperig heeft gemaakt.

 

Zoals de meeste plaatsen elders in de wereld, heeft het roken steeds meer beperkt in Brazilië geworden. Overheid gezondheid agentschappen in heel Brazilië zijn volledig verboden roken in alle openbare plaatsen zoals luchthavens, postkantoren, overheidsgebouwen, ontspanningsruimten, banken, ziekenhuizen, supermercados (supermarkten) en andere food winkels, boodschappen (winkelcentra / malls) evenals restaurants en bars. In wezen, alle openbare plaatsen.

 

Brazilië is een overwegend katholiek land en de katholieke kerk is zeer gerespecteerde en vereerd door velen. Ongeacht je overtuigingen, meningen of standpunten, het is niet de plaats om de katholieke kerk te bekritiseren.